(0)

Antikken omkring os

E-book


PÄ pladser og torve stÄr rytterstatuerne af vores konger som romerske kejsere. Monumenter og buster bliver revet ned og Þdelagt over hele verden, ligesom det skete for Nero og Caligula. Vores mÄneder har latinske navne. PÄ stjernehimlen over os lyser Venus, Jupiter og de andre romerske guder som vores solsystems planeter. De grÊske dramaer om Medea, Elektra og Antigone bliver igen og igen sat op pÄ vores teatre. Unge digtere skriver oven pÄ de klassiske myter.

PĂ„ Capitol i Washington (opkaldt efter tempelhĂžjen i Rom) ligger USA’s kongres med sin grĂŠske facade og romerske kuppel, og i KĂžbenhavn ligger domhuset, slotskirken og domkirken som grĂŠsk-romerske templer. Vores sportsklubber har navne som Hellas og Sparta, og De Olympiske Lege er en moderne drĂžm om antikkens idrĂŠts- og kropsideal. Vores sprog er fuldt af grĂŠske og latinske ord, og vores tanker om verden og vores plads i den ville ikke vĂŠre de samme uden Sokrates og Platon. OgsĂ„ biologien, lĂŠgekunsten, botanikken og geografien hviler pĂ„ vores arv fra de gamle grĂŠkere og romere. Og populĂŠrkulturen ville ikke vĂŠre den samme uden Gladiator, Troja, Spartacus, Ben Hur og den lille, gĂŠve Asterix.

Chr. Gorm Tortzen og Tore Leifer tager os med til antikken – og med ud i vores hverdag. Antikken er i os og omkring os hele tiden.

Bogen udgives i samarbejde med Golden Days, og er den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-festivalen 2021, som har antikken som tema.