(0)

Aska i munnen

E-book


"En briljant ny röst!"

Miriam Toews

"MÄstelÀsning!"

Pilar Quintana

Fem vÄningar, sex sekunder. Trots att hon inte var dÀr hör Diegos syster gÄng efter gÄng ljudet av sin brors kropp nÀr den slÄr i marken. Diego -- han som alltid var den glada av dem, den smarta, den omtyckta, den som skulle utbilda sig och undkomma fattigdomen och vÄldet i Mexico City.

Med tilltagande raseri berÀttar systern de bÄda syskonens historia. Om Ären nÀr hon fick ta hand om honom medan deras mamma arbetade som hushÄllerska i Madrid. Om besvikelsen nÀr de Àntligen fick komma till Spanien -- ett land de aldrig förstod sig pÄ och som inte heller förstod sig pÄ dem. Och om Äterkomsten till ett förÀndrat Mexiko, med Diegos aska i en plastpÄse.

Aska i munnen Àr en flerfaldigt prisbelönt roman om förlust, rasism och ouppfyllda drömmar, skriven av en ny stjÀrna inom den latinamerikanska litteraturen.

Brenda Navarro Àr född 1982 i Mexico City och bor idag i Madrid. Aska i munnen Àr hennes andra roman och den första som översatts till svenska. Den hyllades stort i flera av de största spanska tidningarna och tilldelades bland annat den spanska bokhandlarföreningens pris för Ärets skönlitterÀra bok, samt var finalist till det prestigefyllda Mario Vargas Llosa-priset.

Hanna Axén Àr översÀttare frÄn spanska och engelska. Hon har tidigare bland annat översatt Mariana Enriquez och María Sonia Cristoff.