(0)

Breve til en ung digter og to eventyr

E-book


"Hvad skal jeg mere sige Dem? Alt er, tror jeg, blevet betonet efter dets ret; og til syvende og sidst har jeg jo ogsÄ bare villet rÄde Dem til at vokse helt igennem Deres udvikling; De kan slet ikke ÞdelÊgge den vÊrre end ved at se pÄ det ydre og udefra vente svar pÄ spÞrgsmÄl, som kun Deres inderste fÞlelser i Deres tysteste stund mÄske kan svare pÄ."

I skÞnne og skarpsindige vendinger forsÞger digteren Rainer Maria Rilke at rÄde sin yngre ven Franz Xaver Kappus i et svÊrt og livsomvÊltende valg. Den unge officer er splittet mellem sin militÊre karriere, som lader til at vÊre ved at tage fart, og sin kÊrlighed til litteraturen, som han ogsÄ har talent for. Igennem brevvekslingen lÊrer vi begge digtere bedre at kende og fÄr endvidere et spÊndende indblik i deres sÊrlige venskab.

Udover brevvekslingen indeholder bogen to eventyr skrevet af Rilke. Samlingen udkom fÞrste gang pÄ dansk i 1943.

Rainer Maria Rilke (1875-1926) var en Þstrigsk digter og forfatter. Han anses for at vÊre et af de vigtigste navne i moderne litteratur. Udover poesi omfatter hans litterÊre arbejde en roman samt oversÊttelser og forskellige essays, hovedsagelig om kunst. Rainer Maria Rilke skrev bÄde pÄ tysk, fransk og russisk og i lÞbet af sit liv skiftede han statsborgerskab flere gange. Hans omflakkende livsstil og indre og ydre modsÊtningsforhold kommer tydeligt til udtryk i hans digte, som bÄde i stil og tematik er prÊget af skarpe kontraster.