(1)

Brinn!

E-book


Den sextonĂ„riga Lisbet Carlsdotter som bor pĂ„ Södermalmen i Stockholm Ă€r vittne i trolldomsrĂ€ttegĂ„ngarna och anordnare av vakstugor. Den som stĂ„r pĂ„ Höga-bergs-gatan med nĂ€san Ă„t Saltsjön kan överblicka kyrkobygget Ă„t ena hĂ„llet och stadshusbygget Ă„t det andra. Året Ă€r 1676 och de stockholmska hĂ€xprocesserna pĂ„gĂ„r för fullt. DĂ€r Ă€r fullt med fiskarfolk och kĂ€rringar som syr, fattigdom och elĂ€nde i stormaktstidens Sverige.

Trehundrafyrtiofyra Ă„r senare bör Lisbet Carlsdotter sedan lĂ€nge ha försvunnit ut ur historien. ÄndĂ„ gör hon sig pĂ„mind för en hobbyforskare frĂ„n framtiden. Är Lisbet en riktig elaking eller ett offer för sin tid? Kan den som vill komma henne till mötes? Och hur lĂ„ngt kan den som intresserar sig för en historisk person gĂ„ för att förstĂ„ vad som egentligen hĂ€nde?

Sisela Lindbloms nya bok Brinn! Àr en historisk roman som utspelar sig i nuet. I hÀndelsernas centrum stÄr Lisbet Carlsdotter, ett av de mest aktiva vittnena i de stockholmska hÀxprocesserna.