(0)

Danske taler

E-book


I Danmark holder vi taler uafbrudt. Lejlighedstaler og politiske taler. NytÄrsaften og 1. januar sidder mange danskere foran fjernsynet og lytter til dronningens og statsministerens nytÄrstaler. Og i forÄret forbereder forÊldre og unge sig pÄ at hylde hinanden ved konfirmationsfester, mens ogsÄ 1. maj-taler, grundlovstaler, pris- og takketaler og bÄltaler til sankthansaften er lige sÄ sikre som amen i kirken og lederens konstante tale til medarbejderne. Vi taler og lytter og spekulerer som gale over, hvad der egentlig bliver sagt og skal siges.

I danske taler skabes, formes og forhandles de vÊrdier, der udgÞr koordinaterne for vores individuelle og fÊlles strÊben. I talerne formulerer vi forestillinger om lykke, frygt, moral, tro, samfundssind, identitet, medmenneskelighed, skÞnhed, kultur og det gode liv. Her forankres konkrete beslutninger og politiske tiltag i stÞrre fortÊllinger. I en bÄde hÞjstemt og sÊrlig dansk stil.

Danske taler sÊtter ord pÄ talekunsten i Danmark og meddeler os klart og tydeligt, hvordan fx statsministeren fortolker vores fÊlles danske vÊrdier, og hvordan kronprinsesse Mary i anledning af kronprins Frederiks 50-Ärs fÞdselsdag i 2018 bÄde skoser og hylder humoristisk, som det sig hÞr og bÞr.