(0)

Den vide verden. Bind 3

E-book


Geografi har altid interesseret bÄde bÞrn og voksne, men i lang tid manglede Danmark en lÊsebog til skolebÞrn om netop dette emne. Det satte forfatter J.P. Espersen og skolelÊrer J.Gr. Pinholt sig i starten af 1900-tallet for at lave om pÄ. "Den vide verden" bestÄr af fire bind om hele verdens geografi. Geografien har som videnskab udviklet sig langt siden bogens udgivelse, men netop dette gÞr det sÄ interessant at se tilbage pÄ verden, som den sÄ ud, og som geograferne betragtede den i starten af det 20. Ärhundrede. Bogen er rigt illustreret med billeder fra alverdens spÊndende egne.

Tredje bind af "Den vide verden" fokuserer pÄ Danmark og beskriver landets natur, landskab, byer og kulturarv, som den kan ses rundt omkring i det ganske land.

"Den vide verden" er en genudgivelse af et tidligere vĂŠrk udgivet med datidens sprogbrug.

Jens Peder Espersen (1870-1916) var en dansk forfatter, der bÄde udgav bÞger under sit eget navn og under pseudonymet Alfred Lind. Han udgav blandt andet romaner og sangbÞger samt den geografiske lÊsebog "Den vide verden" sammen med lÊrer og sognerÄdsformand Jens Gregersen Pinholt (1862-1949).