(16)

Dramaten Live

audiobook


Det Ă€r fĂ„ poeter vars blick och uttryck ger sĂ„ stora ringar pĂ„ vattnet som Bruno K. Öijer. Ända sedan debuten 1973 med "SĂ„ng för anarkismen" har han med sina böcker och sina hyllade liveframtrĂ€danden inmutat ett helt eget rum för poesin.

Nu ges hans bejublade och slutsÄlda framtrÀdande pÄ Dramaten den 1 april 2015 ut.

Bruno K. Öijer saknar motsvarighet som svensk författare. Han Ă€r lika obestridlig som oundgĂ€nglig. Oavsett Ă„t vilket hĂ„ll samtidens vindar blĂ„ser stĂ„r Öijer fast som vore hans person och diktning utgjuten i sten.

I en tid som oupphörligt premierar det tillgĂ€ngliga och lĂ€ttsmĂ€lta Ă€r han ytterst nödvĂ€ndig med sin egenartade övertygelse. Att höra Öijer lĂ€sa sina dikter Ă€r som att fĂ„ en vĂ€lkommen pĂ„minnelse om att vi aldrig fĂ„r slĂ€ppa kritiken av förnuftet och att vi aldrig fĂ„r glömma bort de mĂ€nskliggörande vĂ€rden som finns i romantiken, mystiken och drömbilderna.

För Bruno K. Öijer har det sceniska alltid varit en viktig del av konstnĂ€rskapet, och hans lĂ€sningar har ofta liknats vid rockkonserter.Att han dessutom nĂ„r sĂ„ pass stor publik med stĂ€ndigt slutsĂ„lda förestĂ€llningar i de stora salongerna gör honom unik.

PĂ„ “Dramaten Live” fĂ„r publiken Ă„terigen höra hur han levandegör det skrivna ordet med sin omvittnade intensitet och sina sĂ€rprĂ€glade fraseringar.


Narrator: Bruno K. Öijer
Duration: