(0)

Endnu en god dag. En bog om afasi

E-book


En dag da Inger og Hans Lyngby Jepsen stÄr pÄ Lyngby Hovedgade rammer virkeligheden dem med fuldkraft. Inger rammes af en blodprop i hjernen og de rammes begge to af en ny og svÊr tilvÊrelse. Inger har fÄet afasi og har mistet evnen til at tale.

"Endnu en god dag" er forfatter Hans Lyngby Jepsens usentimentale skildring af to Ärs kamp for at komme tilbage til livet efter blodproppen. I bogen beskriver han Êgteparrets erfaring med hospitaler, lÊger, pÊdagoer og andre professionelle, og ikke mindst parrets fÊlles kamp for at fÄ noget sÄ enkelt som endnu en god dag.

Bogen er tilegnet Inger, men ogsÄ de mange mennesker, der hvert Är rammes af afasi og deres pÄrÞrende.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skÞnlitterÊr forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev fÞdt pÄ en fattiggÄrd i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere pÄ Polyteknisk LÊreanstalt i KÞbenhavn. Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans fÞrste novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.

Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i bÄde Dansk Forfatterforening og Danske SkÞnlitterÊre Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterÊre landskab.