(37)

Everland

audiobook & e-book


Rafflande historisk Àventyrsroman

»En spionroman med mÄnga bottnar.« Lotta Olsson rekommenderar Everland i DN

»Lars Göran Persson Àr ett guldkorn! En fantastisk Àventyrsroman.« Frue_s

»SpÀnnande & intressant! Betyg: 4 av 5.« Lenas böcker och annat

Det Àr krigsvÄren 1944. Nazityskland Àr i fÀrd med att tillverka en atombomb nÀr deras tungvattenfabrik i Norge förstörs av de allierade. Men tyskarna har redan flyttat verksamheten. De har Àven gjort en sensationell upptÀckt. Möjligheten att konstruera bomben och vinna kriget verkar nu avsevÀrt enklare.

En brittisk spion i Berlin har avslöjat hemligheten och bÄde England och Tyskland har skickat ut agenter för att sÀkra den.

NioÄrige Tor och hans mamma Sigrid Àr ocksÄ pÄ vÀg. Till GÀddsjö i nordvÀstra JÀmtland för att börja pÄ ny kula. Tor och hans nyfunne vÀn Valdemar trÀffar dÀr pÄ en störtad och sÄrad engelsk officer. De, och inte minst Sigrid, tar hand om honom.

Kriget kryper allt nÀrmare, och nÄgonstans vid den norsk-svenska grÀnsen drar det ihop sig till en avgörande kraftmÀtning, ett ögonblick dÄ allt stÀlls pÄ sin spets.

LARS GÖRAN PERSSON Ă€r skĂ„despelare och författare. Han Ă€r född i Forsbacka, bosatt och verksam i Stockholm. Everland Ă€r en rafflande historisk Ă€ventyrsroman om vĂ€nskap och kĂ€rlek, falska identiteter och ofattbara avslöjanden.

»En fin berÀttelse & en klassisk spÀnningsroman.« #1bok2katter3kopparte


Narrator: Lars Göran Persson
Duration: