(0)

Familjealbum

E-book


I denna fÀngslande vÀv av dramatik, dokumentation och vardagsliv ÄtervÀnder författaren och regissören Joakim Groth till berÀttelsen om sin familj, denna gÄng i form av personliga minnen och Äterfunna dokument.

Familjealbum Ă€r en intrĂ€ngande tidsbild frĂ„n 1960- och 1970-talets Helsingfors och en ungdom prĂ€glad av förĂ€ldrarnas tidiga död – hĂ€ndelser som författaren ocksĂ„ tidigare skildrat i fiktion och dramatik. Men hĂ€r Ă€r ljuset pĂ„ scenen skarpare, mera avslöjande, och skildringen förgrenar sig i nya riktningar. Och som alltid nĂ€r perspektivet Ă€r tillbakablickande stĂ€lls vi inför frĂ„gan hur autentiska vĂ„ra minnen Ă€r. Eller Ă€r det bara minnet vi minns?

Men det hÀr Àr inte enbart ett portrÀtt av författaren som ung, det skildrar ocksÄ hans förÀldrar och nÀrstÄende under en tid han sjÀlv inte har upplevt. Genom dagböcker, brev och dokument förflyttas vi frÄn inbördeskriget i Lovisa till en ung kvinnas kÀrlek i krigets Kotka, frÄn de ödelÀggande bombningarna i Hamburg till kvinnofÀngelset i Tavastehus i början av 1950-talet. I Familjealbum infrias inte alltid förhoppningarna, och man fÄr göra sÄ gott det gÄr.