(12)

Framtidskameran

audiobook & e-book


Farfar har dött och 12-Äriga Emma faller ner i ett svart hÄl av sorg. Inte blir det bÀttre av att pappa Àr arg och vill göra sig av med farfars gamla fotobutik sÄ snabbt det bara gÄr.

Farfar har lÀmnat en magisk gÄva Ät Emma. Hon Àrver en ombyggd kamera som leder henne ut pÄ spÀnnande Àventyr. NÀr hon tar ett fotografi visar motivet nÀmligen vad som kommer att ske nÄgra minuter senare.

Med framtidskameran i sin hand inser Emma att hon kan pÄverka vÀrlden omkring henne. Hon kan förhindra olyckor och brott men Àven hjÀlpa vÀnner i nöd.

Men kameran gör ocksÄ att Emma mÄste fundera pÄ vad som Àr rÀtt och fel och snart tvingas hon möta sina allra djupaste rÀdslor.

Boken handlar Àven om sorg, kÀrlek, socioekonomisk utsatthet, om spelberoende, om vÀnskapsrelationer, om etik och moral, om vuxna förebilder och bristen pÄ dessa, och om att uppleva första kÀrleken som visar sig vara nÄgon av samma kön.

Briljant! tycker BTJ, BibliotekstjÀnst, som ger boken högsta betyg.

"Detta Àr en bok för slukarÄldern (9 12 Är) som kombinerar fantasy och magi med vardagsrealism. Teman som sorg, saknad, vÀnskap, utanförskap, familj, HBTQ och ekonomiska svÄrigheter behandlas pÄ ett sÀtt som gör att man lÀtt kan kÀnna igen sig. Det Àr spÀnnande, roligt, gripande och berörande pÄ samma gÄng. Framtidskameran Àr perfekt för höglÀsning och kommer att tilltala mÄnga barn."

Publiceras i BTJ-hÀftet nr 24, 2020. Lektör Carola Forslund


Narrator: Bobo Engström
Duration: