(0)

Gades Europa

audiobook & e-book


"I dag gÄr Venstre og Dansk Folkeparti hÄnd i hÄnd i kynisk spekulation i at bekrÊfte fordomme og bygge modsÊtninger op. Os mod de andre. Som i andre lande udnyttes angsten for at tabe identitet. Det er trist at overvÊre, hvordan nogle af Venstres topfolk bruger gammelt grundtvigiansk tankegods som en slags Ändelig legitimitet. Det er bÄde uliberalt og usolidarisk. Og jeg ville Þnske, at jeg ogsÄ kunne kalde det udansk. I hvert fald er det ueuropÊisk. For vi europÊere findes i mange udgaver. Og bor hulter til bulter."

Politiker Steen Gade fortĂŠller om sin vej fra stĂŠrk EU-modstander til en af unionens stĂžrste danske fortalere og medstifter af Nyt Europa. "Gades Europa" taler imod den nationalistiske tanke om, at enhver har nok i sig selv, og at solidaritet og sammenhold nĂždvendigvis betyder ringere forhold for det enkelte land.

Steen Gade er en dansk politiker og forfatter. Han sad i Folketinget for SF fra 1981-1999 og var medlem af Europaudvalget fra 1982-1997. Steen Gade gik fra at vĂŠre stor modstander af EU til at blive en af unionens stĂžrste danske fortalere. I 1998 tog Steen Gade initiativ til at stifte organisationen Nyt Europa, som taler for globalisering med et menneskeligt ansigt.


Narrator: Aksel Hundslev
Duration: