(95)

Glaskroppar

audiobook


EN SJÄLVMORDSVÅG sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga mĂ€nniskor sig sjĂ€lva av daga pĂ„ de mest makabra sĂ€tt. Det de har gemensamt Ă€r ett djupt intresse för enmansbandet Hunger.

Simon, alias Hunger, lever sitt liv nĂ„gonstans i samhĂ€llets periferi. Han tillbringar dagarna i sin nedgĂ„ngna lĂ€genhet pĂ„ Söder i Stockholm med att skriva, ordna konserter och skapa sin mĂ€rkliga och skoningslösa musik. BĂ€sta och enda vĂ€nnen Öystein finns hela tiden i bakgrunden som Simons mentor och drogleverantör.

Den vikarierande kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala, sorgliga och förbryllande sjÀlvmorden. I de dödas Àgo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband frÄn mitten av 1980talet, som alla visar sig ha tillhört en och samma person. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra?

Glaskroppar handlar om de mest extrema följderna av kreativt skapande, om vad höga ambitioner och drömmen om det stora genombrottet kan göra med mÀnniskor. I musikerns, konstnÀrens och författarens arbete Àr grÀnsen mellan fantasi och verklighet tunn och skör.


Narrator: Reine Brynolfsson
Duration: