(28)

Hemmelighedernes bibliotek

audiobook & e-book


En uforglemmelig fortÊlling om venskab og sammenhold baseret pÄ den virkelige historie om de heltemodige bibliotekarer pÄ Det amerikanske bibliotek i Paris, som under anden verdenskrig satte sig op mod fjenden og beviste, at litteraturen har en enestÄende evne til at bringe os sammen i nÞdens stund.

PARIS, 1939. Odile Souchet har netop fÄet sit drÞmmejob pÄ Det amerikanske bibliotek i Paris, og hun har tilmed fÄet en sÞd kÊreste. Men da nazisterne invaderer Paris, er hun i fare for at miste det hele. Sammen med nogle kollegaer slutter hun sig til modstandsbevÊgelsen og vÊbner sig med det stÊrkeste vÄben, hun har, nemlig bÞger. I al hemmelighed smugler kollegaerne biblioteksbÞger ud til byens jÞder, som er nÊgtet adgang til biblioteket. Da krigen omsider er ovre, er det dog ikke friheden, der venter hende pÄ den anden side, men et ubeskriveligt svigt.

MONTANA, 1983. Teenageren Lily har mistet sin mor i en tidlig alder og er ensom og frustreret. Hendes udlÊngsel fra lillebyen, hun bor i, bliver vakt af den Êldre franske kvinde i nabohuset, og efterhÄnden som Lily fÄr indblik i mere og mere af naboens mystiske fortid, forstÄr hun, at de to har mere til fÊlles, end hun nogensinde kunne have forestillet sig.


Narrator: Maria Garde
Duration: