(31)

Historiens modigaste Àventyrare

audiobook & e-book


Fantasi och envishet förde norrmannen Thor Heyerdahl och hans besÀttning tvÀrs över Stilla havet pÄ en segelflotte, trots alla experters varningar om att Àventyrarna skulle sluta pÄ havets botten.

En rejÀl dos envishet driver Àven nyzeelÀndaren Edmund Hillary och sherpan Tenzing Norgay uppför Mount Everest, dÀr den sista klÀttringen till toppen Àr en livsfarlig balansgÄng lÀngs en knivskarp bergskam.

UthÄllighet och mÄlmedvetenhet var ocksÄ avgörande för Vasco da Gama nÀr han bestÀmde sig för att hitta sjövÀgen till Indien. Han nÄdde visserligen sitt mÄl, men uppvisade en brutalitet och brist pÄ förfining som innebar att han ÄtervÀnde i stort sett tomhÀnt hem.

Vi har samlat tjugo dramatiska berÀttelser om modiga mÀn som var beredda att offra allt för att uppfylla en dröm, bevisa en teori eller avliva en myt.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.