(66)

Hitlerin viimeinen ponnistus

audiobook & e-book


Elokuun 25. pÀivÀnÀ 1944 Ranskan ja Yhdysvaltain divisioonat vyöryivÀt Pariisiin. VÀsyneille ja hikisille sotilaille annettiin suukkoja, kukkia ja viiniÀ ja heille ojennettiin vauvoja. Hitlerin kuvernööri oli antautunut, ja natsien punamusta hakaristilippu vaihtui trikoloriin virallisissa rakennuksissa sitÀ mukaa kun vapauttajat kukistivat kaupunkiin linnoittautuneita saksalaisia sotilaita.

Muu Ranska ei kuitenkaan ollut vielÀ vapaa, ja muualla Euroopassa sota jatkui. Varhain aamulla 16. joulukuuta helvetti oli irti Ardenneilla Belgiassa. Tuhannet tykit raivasivat tietÀ Saksan panssarijoukoille, jotka vyöryivÀt Yhdysvaltain puolustuslinjojen lÀpi. HyökkÀys oli Hitlerin viimeinen ponnistus. Ellei se onnistuisi, liittoutuneilla olisi tie auki Berliiniin.

MAAILMA SODASSA -kirjasarjan 8. osa seuraa ratkaisevia yhteenottoja kaikilla rintamilla syksyllÀ 1944 ennen Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton kilpajuoksua Berliiniin.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Narrator: Jussi Puhakka
Duration: