(18)

Huuhkajan siivet

audiobook & e-book


Ei ole voittajia ilman intohimoisia faneja

Sohjoisessa Helsingin talvessa vannoutunein huuhkajafani Marco etsii arvostusta, vedonlyöjÀ Vesa hieroo kuningasideaa, toimittaja Erik kaivaa totuutta hehkutuksen keskeltÀ ja kaikkien rakastama selostajaÀÀni Raipe tanssii nuoralla viinapirun kanssa. Samaan aikaan futiksesta seonnut Laura vÀÀntÀÀ töissÀ kikytunneista, luovii avioliitossaan ja miettii: Miten hitossa sinne kisoihin pÀÀsee?

Sukupolvien unelman jahtaaminen tÀyttÀÀ tajunnan, valvottaa öisin ja panee kannattajat yhtÀ tiukoille kuin pelipaikoistaan taistelevat Huuhkajat. Kisakulissien kÀtköistÀ paljastuu uusi kiehtova maailma. Sielunsa jalkapallolle myyneen uhkapelurin elÀmÀ voi riippua yhdestÀ pallon pompusta. Parisuhde voi jÀÀdÀ kakkoseksi kisamatkalle. Kannattajien ÀÀnijÀnteiden palauttamiseen tarvitaan ihmetekoja.

Mutta miten pienen maan sankarien kannattajakunta kestÀÀ tilanteessa, jossa pelottava virus uhkaa pysÀyttÀÀ koko maailman? EihÀn yksi pikku pandemia voi estÀÀ kisoja, joita olemme odottaneet koko ikÀmme?

Juha Hietanen on helsinkilÀinen tv-kasvo, viestinnÀn ammattilainen, penkkiurheilija ja satojen kirjailijahaastattelujen tekijÀ. HÀneltÀ on aiemmin julkaistu tietokirja Seikkailujuoksija.

“Kisapalloni oli lohduton nĂ€ky. Kasvot riekaleina, keuhkot lytyssĂ€, se oli mennyttĂ€. Nielaisin. Kiirehdin portaita alas niin ÀÀnettömĂ€sti kuin kykenin, kĂ€nnykkĂ€ jĂ€lleen lyömĂ€valmiina, linssipÀÀ vasten kĂ€mmentĂ€. Iskisin ensin, neuvottelisin sitten.”


Narrator: Fanni Noroila

Duration: