(4)

I indviet jord

audiobook & e-book


Den unge Philippa Balfour er sporlÞst forsvundet i Edinburgh, og der er meget lidt for kriminalkommissÊr John Rebus at gÄ efter - bortset fra en stÊrk fornemmelse af, at sagen ikke er et af de sÊdvanlige ungdommelige forsvindingsnumre.

To spor har han dog: En udskÄret trÊdukke i en lille kiste, der er blevet fundet ved et vandfald pÄ Balfour-familiens ejendom, og en kryptisk e-mail pÄ Philippas pc fra en person, som kalder sig Quizmaster. Rebus koncentrerer sig om kisten, der i uhyggelig grad minder om seksten lignende kister, der i 1836 blev fundet pÄ en bakkeskrÄning i Edinburgh, mens han lader kriminalassistent Siobhan Clarke om rejsen ind i cyberspace med den sÄkaldte Quizmaster.

Clarke er mĂ„ske god til at manĂžvrere rundt pĂ„ Internettet, men hun har ikke den fornĂždne erfaring til at opdage faldgruberne i et spil, hvor fatale beslutninger skal trĂŠffes i et splitsekund. Og mens Rebus begraver sig i et to hundrede Ă„r gammelt mysterium, har kriminalassistent Clarke mere end nok at gĂžre med at redde skindet for dem begge – bĂ„de professionelt og personligt 


Ian Rankin er den mest solgte forfatter i Storbritannien (ti procent af alle solgte skÞnlitterÊre bÞger er skrevet af Rankin). Hans bÞger ligger konstant pÄ de engelske og skotske bestsellerlister, og han er kommet i Guinness Rekordbog med hele to rekorder: Som den forfatter, der har haft flest titler pÄ bestsellerlisten i England pÄ én og samme tid, og som den forfatter, der har haft én titel placeret pÄ listen i lÊngst tid. BÞgerne er filmatiseret med John Hannah i rollen som kommissÊr Rebus.

Tolvte bog i serien om John Rebus.

"Hvordan gradbÞjer man fremragende? Eller hvordan undgÄr anmelderen at gentage sig selv? At repetere, at Ian Rankin skriver tidens mest interessante, inciterende og raffinerede krimier, som pÄ sofistikeret og skotsk vis poder den nÞgterne engelske politiroman med den hÄrdkogte amerikanske privatdetektivblues, alt med en socialkritisk vinkel pÄ forbrydelsens elementer. 'I indviet jord' er bare fremragende, igen, igen."

Bo Tao Michaëlis, Politiken