(2)

Jämställd vardag

E-book


Vi är inte framme – och jämställdhet kan aldrig gå för långt. För så länge tvätten inte sköts av en magisk fe finns det mer att göra. Alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Särskilt om vi tänker leva tillsammans.

Bristen på jämställdhet leder till stress och utmattning, där fyra av fem personer som drabbas är kvinnor. Så kan det inte fortsätta.

Den här boken vill ta med dig på en upptäcktsresa i din egen relation. Den vill få dig och din partner att våga prata klarspråk. Att ta upp det som skaver. Att våga mäta och räkna. Och inte minst att göra jämställdhet.

Innehållsförteckning

Min önskan om förändring

DEL 1: Den ojämställda stressen

Varför jämställdhet i vardagen?

Den ojämställda stressen

Att räkna och mäta

Språkets makt

Varför är det så svårt?

DEL 2: Processen, upptäcktsresan och nu gör vi jämställdhet

Att göra jämställdhet

Sådant som är svårt att mäta

Vanliga hinder

Att överkomma hindren

Jämställdhet är en process

Vår resa

Om författaren

Sandra Lindström är legitimerad psykolog och har även studerat genusvetenskap. Hon har ett stort engagemang och intresse för frågor om jämställdhet, kön, relationer och föräldraskap. Genom att kombinera rollen som kliniskt verksam psykolog med strukturella perspektiv har hon en unik kompetens inom området jämställdhet.

Sandra utbildar och föreläser inom områden som rör människor och deras beteenden. Exempelvis hur vi kan förstå jämställdhetsutmaningar ur både individ- och samhällsperspektiv, och hur vi kan bygga upp strategier och förmågor som hjälper oss att hantera livets och arbetslivets utmaningar.

Recensioner

"Läs Jämställd vardag och låna sedan ut den. Den kommer vara till nytta i parrelationer – men också på jobbet, i föreningen och överallt där människor träffar varandra."

- Eva Lindholm, Fempers.se

--

Det här är en bok för dig som vill göra skillnad på riktigt i din egen relation när det gäller jämställdhet. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.