(783)

Kadonneet ja kuolleet

audiobook & e-book


Suosikkiarkeologi kadonneiden lasten jÀljillÀ.

Tunnelmallisen sarjan kuudes osa vie viktoriaanisen ajan haudanryöstÀjien ja murhaajien maailmaan. Juuri sopivan jÀnnittÀvÀksi kehutun sarjan sielu on terÀvÀ arkeologi Ruth Galloway.

Ruth Galloway on kenties jÀrkyttÀvimmÀn tapauksensa ÀÀrellÀ, kun hÀn uskoo löytÀneensÀ viktoriaanisen lapsenmurhaajan haudan. Kaivaukset Norwichin linnassa tuovat menneisyyden kauhut pÀivÀnvaloon, ja Ruthin ammatillista innostusta laimentaa vain paikalle saapuva tositelevisioryhmÀ. Kaikki ei ole hyvin nykyhetkessÀkÀÀn, sillÀ Harry Nelson joutuu tutkimaan ensin jÀrkyttÀvÀÀ kuolemantapausta ja sitten lapsikaappausta. Voivatko tapaukset liittyÀ yhteen? Kun yksi poliiseista joutuu uhriksi, Ruth ja Nelson yhdistÀvÀt voimansa kilpajuoksussa aikaa vastaan.

Elly Griffiths (s. 1963) on englantilainen kirjailija, joka tunnetaan parhaiten arkeologi Ruth Gallowaysta kertovasta suositusta dekkarisarjasta. HÀn on aiemmin työskennellyt kustannusalalla. Idea sarjaan syntyi lomalla Norfolkissa, kun kirjailijan aviomies oli juuri vaihtanut alaa arkeologiksi. Sarjan suomentaja Anna Kangasmaa on myös koulutukseltaan arkeologi.