(62)

Kirottu kauneus

audiobook & e-book


Riistetty nuoruus

Cecilia Samartinin Kirottu kauneus on koskettavakertomus riistetystÀ nuoruudesta, mutta myös ystÀvyydestÀ, toivosta ja selviytymisestÀ.

19-vuotiaan moldovalaisen Inesan vankila on lasvegasilainen loistohotelli. HĂ€n on pomonsa ykköstyttö ja ostettavissa tĂ€rkeimpien asiakkaiden kĂ€yttöön. 15-vuotias meksikolainen Karla kerÀÀ asiakkaita kuin hunaja kĂ€rpĂ€siĂ€; hĂ€nen kauneutensa on ”tĂ€hdistĂ€ ja kuusta”, niin kuin Ă€idillĂ€ oli tapana sanoa. TuristisĂ€ihkeen ulkopuolella, hylĂ€tyssĂ€ asuntovaunussa monen kymmenen kulkukissan kanssa majailee 9-vuotias, saparopĂ€inen Sammy. HĂ€n on karannut kotoaan Ohiosta ja piileksii poliisia.

Armottomassa aavikkokaupungissa tyttöjen vÀlille syntyy liittolaisuus ja toive vapaudesta. Pakoa voi yrittÀÀ kuitenkin vain kerran, ja kintereillÀ huohottavat orjamarkkinoiden pahimmat pedot.

Cecilia Samartinin Kirottu kauneus on kertomus ystÀvyydestÀ, toivosta ja selviÀmisestÀ. Se pakottaa ahmimaan sivuja kuin hyytÀvÀ jÀnnÀri ja johdattaa syvÀlle ihmiskaupan syövereihin kuin terÀvÀ dokumentti.

Cecilia Samartin syntyi Kuubassa 1961. HÀn oli vasta alle vuoden ikÀinen, kun perhe joutui pakenemaan Castron hallintoa Yhdysvaltoihin. Nykyisin Samartin asuu Los Angelesin kukkuloilla ja työskentelee psykoterapeuttina. Samartin ei ole toistaiseksi voinut palata takaisin Kuubaan. HÀn kÀsittelee kirjoissaan latinosiirtolaisten elÀmÀÀ.

Naiset valkoisissa (2019) on Samartinin kahdeksas suomennettu romaani. Aiemmin hÀneltÀ on julkaistu suomeksi Señor Peregrino, Nora & Alicia, Kaunis sydÀn, La Peregrina, Los Peregrinos, Mofongo ja Kirottu kauneus.


Narrator: Meri Nenonen
Duration: