(25)

Kisu - Onnestain on puolet sinun

audiobook


Kisu Jernström aloitti Suomen suosituimmaksi kohonneessa Topmost-yhtyeessÀ 14-vuotiaana. Kolme vuotta myöhemmin hÀnestÀ tuli Kirkan yhtyeen rumpali. Pian oli aika siirtyÀ lavalla viisi metriÀ eteenpÀin, kun hÀn Dannyn suojeluksessa nousi solistiksi. Parikymppinen Kisu alkoi takoa hittejÀ: Kun paljon antaa, Uneen aikaa vaipuu ja Onnestain on puolet sinun sekÀ Juustossa löytyy. HÀn ehti kiertÀÀ tanssilavoja suosikkilaulajana lÀhes 15 vuotta.

Vuonna 1984 alkoi Kisun tuottajan ja sÀveltÀjÀn ura, jonka monia huikeita kÀÀnteitÀ ei julkisuudessa ole aiemmin kerrottu. Kirkan jÀttimenestys Kreikassa, EtelÀ-Afrikassa ja KaukoidÀssÀ oli pitkÀlti Kisun ansiota. Surun pyyhit silmistÀni soi aikoinaan Kiinassa kaikkialla. Muita Kisun "tallin" tÀhtiÀ olivat muun muassa Samuli Edelmann, Edu Kettunen ja Vesa-Matti Loiri.

Kirjan viimeinen kolmannes keskittyy Inkooseen, jossa Kisu pyörittÀÀ Degerby DeliÀ ja kesÀfestivaalia ja toimi kuusi vuotta kunnanhallituksen puheenjohtajana. Mukana on myös Topmost revival (1988- ) ja Back to the Sixties -tapahtumien tunnelmia. Menestysten kÀÀntöpuolelta löytyy yhteensÀ yli kolme sairaaloissa vietettyÀ vuotta ja rankkoja verovelkoja, eikÀ yksityiselÀmÀkÀÀn aina auvoista ole ollut.

Kirjan kirjoittajan, tietokirjailija Elina Saksalan mielestÀ Kisun myönteinen elÀmÀnasenne, rakkaus musiikkiin ja halu tuottaa kanssaihmisille iloa ovat vieneet miestÀ eteenpÀin vaikeuksista huolimatta.


Narrator: Timo Trygg
Duration: