Den hÀr boken Àr en spÀnnande, givande och stundtals humoristiskt inblick i hur att leda mÀnniskor med hög intelligens. Att leda begÄvade personer som gÀrna tÀnker sjÀlva och inte lika gÀrna underordnar sig en auktoritet kan vara en utmaning som krÀver sin ledare. Men kan man lyckas med detta konststycke blir ocksÄ resultatet utöver det vanliga! Genom mÄlande beskrivningar och handfasta rÄd som strÀcker sig utanför boxen delar en ordförande i Föreningen Mensa generöst med sig av sina personliga erfarenheter av att leda högintelligenta personer i ett arbete.
I Konsten att valla katter lÀr man sig om högbegÄvade och om hur man fÄr högintelligenta att utföra en uppgift och helst fungera i grupp. Boken innehÄller ocksÄ tips om hur att bygga upp och bygga om i en organisation; och förklarar allt frÄn ledarskap genom socker till en ledares inbyggda ensamhet. Den innehÄller ocksÄ historier om riktigt korkade saker som Àven smarta mÀnniskor faktiskt gör
Hör du till dem som dagligen arbetar med andra som ocksÄ kan, vill och kanske rent av fÄr betalt för att tÀnka sjÀlva? Funderar du pÄ knep för att fÄ intelligenta mÀnniskor att arbeta tillsammans och nÄgot sÄ nÀr dra Ät samma hÄll? DÄ kommer du ha glÀdje av denna bok som ger nya infallsvinklar pÄ intelligens, ledarskap och en del andra svÄrdefinierade saker.
Monika Orski Àr sedan 2015 ordförande för Mensa Sverige, en förening för personer med hög intelligens. Hon Àr ocksÄ civilingenjör, litteraturvetare, IT-konsult med lÄng erfarenhet, författare av bÄde skönlitteratur och sakprosa, förelÀsare kring ledarskap och intelligens, ivrig boklÀsare och diverse annat.