(0)

Lita inte på någon

audiobook & e-book


Fiktion eller verklighet?

Hittade han på brotten eller begick han dem?

Deckarförfattaren Jerry Grey har under sin pseudonym Henry Cutter hållit läsarna på helspänn i över ett decennium. I tolv böcker har skoningslösa mördare kunnat utföra brutala mord i en snedvriden värld där offren inte har en chans. Men, vid fyrtionio års ålder får Jerrys karriär ett abrupt slut när han diagnostiseras med tidig Alzheimer.

I och med att sjukdomen avancerar får Jerry allt svårare att skilja det verkliga livet från de blodiga intriger han skapat i sina böcker. Och när han under en klar stund upptäcker att han bär nedblodade kläder, blir han alltmer övertygad om att det är han själv som har begått brotten han skrivit om. Men, när han erkänner är det ingen som tror på honom. De är helt säkra på att hans minne förvanskas av den hemska sjukdomen.

Men om det är så, varför fortsätter hemska saker att hända? Varför blir allt fler personer mördade?

Med den psykologiska thrillern ”Lita inte på någon”, tar den kritikerrosade och Edgar-nominerade författaren Paul Cleave oss med på en mardrömslik resa längs den hårfina linje som skiljer en författare och hans karaktärer — skiljer fakta från fiktion.

---

”En fängslande thriller. LITA INTE PÅ NÅGON drar oss in i en värld där sanning blandas med inbillning. Den här historien om en författare som tappar kontrollen över sitt minne och sina handlingar för läsaren in i en labyrint, där gränsen mellan fiktion och verkliga mord suddas ut. Jag kunde inte lägga boken ifrån mig. – Meg Gardiner

”Lita inte på någon” håller en på sträckbänken ända till slutet.” – The Strand Magazine

”En oförglömlig thriller med ett oväntat slut.” - NY Journal of Books

”En livlig och upprörande beskrivning av psykisk sjukdom, mörka fantasier och ingenmanslandet där emellan … Cleave beskriver det ena mardrömslika scenariot efter det andra och kastar sig med djävulsk elegans mellan nutid och dåtid och första, andra och tredje person i berättarens perspektiv så att man till slut undrar om det är man själv som har dödat någon. ” – Kirkus Reviews.

”Läsaren av denna fantastiska psykologiska thriller tvingas på nästa varje sida stanna upp och överväga vad som är sant och vad som inte är det.” Publishers Weekly, starred review


Narrator: Ola Ringdahl

Duration: