(15)

Maailman keskipiste

E-book


Stewartien nuorimmat sisarukset aloittavat itsenÀisen elÀmÀn, eikÀ skandaaleilta vÀltytÀ!

EletÀÀn ensimmĂ€isen maailmansodan aikaa Edinburghissa. Eliza ja Mary Stewart – Bettyn nuorimmat sisarukset – ovat muuttaneet leskirouva Abernethyn taloon ja viettĂ€vĂ€t itsenĂ€istĂ€ kaupunkielĂ€mÀÀ. Sisarusten yhteiselosta ei kuitenkaan meinaa tulla mitÀÀn, sillĂ€ he ovat kuin toistensa vastakohtia. Kauniilla ja vallattomalla Elizalla riittÀÀ ihailijoita, joiden luona hĂ€n viihtyy yleensĂ€ aamun pikkutunneille asti. Tunnollinen ja ahkera Mary puolestaan kihisee kiukusta, kun hĂ€n joutuu jatkuvasti selittĂ€mÀÀn sisarensa toilailuja Ă€keĂ€lle rouva Alberthanylle. Eikö olisi jo Maryn aika saada osansa huomiosta ja olla kerrankin maailman keskipiste?

Maailman keskipiste on Betty-sarjan hilpeÀ spin-off teos, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Kaisa Ikola (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmÀisen hÀn julkaisi ollessaan vasta 13-vuotias.