(0)

Me sankarit

E-book


Reino KivekÀs on vasta 17-vuotias nuori mies. EletÀÀn 1920-lukua ja Karjalan heimosotia, joihin Reino myös pakenee hakemaan kunniaansa. Reino ihailee serkkuaan, joka on Saksassa kunniamerkein koristeltu jÀÀkÀri. Sodasta olisi mukava palata kotopuoleen voittoisana ihanan Elli-tytön luokse.

Reino saa kuitenkin nÀhdÀ, ettei sotaretki ole yhtÀ kunniakas kuin hÀnen on annettu ymmÀrtÀÀ. Sotilaat eivÀt ole immuuneja rikollisille taipumuksille. Onko tÀmÀ sotaretki sittenkÀÀn muuta kuin ryöstelyÀ ja tuhoamista varten? Onko sen taustalla ollenkaan jaloja tarkoitusperiÀ?

"Me sankarit" perustuu kirjailija Juhani Konkan omiin muistiinpanoihin taisteluista, joihin hÀn itse osallistui. Se on Juhani Konkan esikoisromaani harvinaisesta sotakirjallisuuden aiheesta. HÀn julkaisi romaanin salanimellÀ Urho Torikka.

Urho Torikka (oik. Juhani Konkka, 1904–1950) oli inkerinsuomalainen kirjailija ja kÀÀntĂ€jĂ€. HĂ€nen pÀÀteoksinaan pidetÀÀn hĂ€nen omaelĂ€mĂ€kerrallista Kulkuri-sarjaansa. Konkka kÀÀnsi useita venĂ€lĂ€isiĂ€ klassikoita suomen kielelle.