(1)

Med vetenskapen i blodet

E-book


Den legendariska biologen, debattören och bÀstsÀljande vetenskapsförfattaren Richard Dawkins sammanstÀller ett passionerat försvar för vetenskap och rationellt tÀnkande i denna samling essÀer som strÀcker sig genom hela hans karriÀr.

Richard Dawkins har lĂ€nge varit en av vĂ€rldens frĂ€msta försvarare av vetenskapen, som outtröttligt belyser verklighetens magi och anfaller feltĂ€nkande. Med vetenskapen i blodet Ă€r en samling av 42 essĂ€er, polemiska texter och lovsĂ„nger – alla skrivna med Dawkins karaktĂ€ristiska bildning, Ă„ngerlösa kvickhet och oförstörda förundran.

Trots att den strÀcker sig över tre Ärtionden, Àr utgivningen av denna bok bÄde lÀglig och viktig. Folkvalda representanter har öppnat dörrarna till en flod av fördomar som inte varit accepterade pÄ 50 Är. I det passionerade förordet, ber Dawkins oss att insistera pÄ att rationellt tÀnkande ges företrÀde före vidskepelse och intuition, Àven i de fall som inte handlar om xenofobi, misogyni eller andra fördomar.

EssÀerna utforskar mÄnga olika intresseomrÄden, bland annat vikten av empiriska belÀgg, dÄlig vetenskap, religion i skolan, och klimatskepticism.

I en vÀrld fylld av irrationalitet och kunskapsresistens, Àr detta en vÀsentlig samling texter frÄn en oumbÀrlig författare.