(13)

Mimosa

audiobook & e-book


PÀÀsiÀisnoidan tytÀr Mimosa saa aikaan iloisia muutoksia!

Camilla Mickwitzin rakastettu Mimosa hurmaa kaikenikÀiset lukijat.

Mimosa on pÀÀsiÀisnoidan lapsi, ennakkoluuloton niin kuin kaikki lapset. HÀn yrittÀÀ saada ihmiset tajuamaan, ettÀ onnellisinta on olla oma itsensÀ.

ErÀÀnÀ iltana, lÀhtiessÀÀn työmatkalle, Mimosan Àiti jÀttÀÀ Mimosan lastenkotiin. Ja pian Mimosa ryhtyy toimeen muuttaakseen lastenkodin ilmapiiriÀ iloisemmaksi!

Camilla Mickwitzin kuvakirjaklassikko vuodelta 1983 ei ole menettÀnyt lumoaan. Tarvitsemme edelleen Mimosan taikoja.

Camilla Mickwitz (1937-1989) oli rakastettu suomalainen lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori. Mickwitz sovitti tunnetuimmat animaatiohahmonsa tuoreeltaan myös lasten kuvakirjoiksi. Jason-hahmosta valmistui vuosina 1975–1978 neljĂ€ kuvakirjaa, Emiliasta vuosina 1979–1981 viisi kuvakirjaa ja Mimosasta vuosina 1983–1987 neljĂ€ kuvakirjaa. HĂ€n kĂ€ytti kuvituksissa erilaisia tekniikoita, Jasoneissa liitua, Emilioissa vesivĂ€rejĂ€ ja Mimosoissa guassia.

Mickwitz teki yli kaksikymmentÀ kuvakirjaa ja lÀhes yhtÀ monta animaatioelokuvaa. HÀn sai useita kotimaisia ja kansainvÀlisiÀ elokuva- ja lastenkirjapalkintoja. LisÀksi Mickwitz animoi Pikku KakkosenyhÀ kÀytössÀ olevan alkutunnuksen vuonna 1983 ja kuuluisan jÀÀvaroituksen vuonna 1986.