(7)

Minnesskymning

audiobook & e-book


NÀr en ung thailÀndsk bÀrplockerska hittas död i skogen vid Siljan faller misstankarna snart pÄ den enstörige pensionÀren Evert Johansson. Mannen vÀgrar dock att sÀga nÄgot och nÀr han döms till livstids fÀngelse hamnar bygden i chock. Visserligen har Evert alltid setts som en udda figur, men var han verkligen kapabel till att mörda? Och varför vÀgrar han att tala?

Anders Rask, som nyligen flyttat till trakterna dĂ€r dĂ„det Ă€gde rum, har svĂ„rt att slĂ€ppa det som hĂ€nt. Han börjar göra en egen undersökning och upptĂ€cker snart att det finns flera personer som har nĂ„got att dölja – och som inte vill att sanningen kommer fram. Inom kort stĂ„r Anders i centrum för hĂ€ndelser som driver honom och hans familj mot en oundviklig brant.

"Minnesskymning" Àr en klassisk spÀnningsroman som utspelar sig i det fiktiva samhÀllet Jarlstorp i Dalarna. En plats dÀr konflikter sjuder under ytan i mötet mellan det gamla brukssamhÀllet och den nya ekonomin, dÀr fördomar gror och dÀr kÀrlek och vÀnskap stÀlls pÄ prov.


Narrator: Björn Bengtsson
Duration: