(51)

Nainen ja veitsi

audiobook & e-book


VielÀ yksi murha ennen elÀkevuosia

Nainen ja veitsi on etelÀkorealaisen Gu Byeong-Mon toimintatrilleri uransa pÀÀttÀvÀstÀ palkkamurhaajasta, jonka suunnitelmat yksi pieni virhe muuttaa peruuttamattomasti

65-vuotiaan Sarvikynnen työura alkaa lÀhestyÀ pÀÀtepistettÀÀn. HÀn asuu pienessÀ asunnossaan Soulissa rescuekoiransa kanssa ja kamppailee yhteiskunnan odotusten kanssa, sillÀ hÀnen työnsÀ ei katsota sopivan ikÀÀntyvÀlle naiselle. Sarvikynsi on nimittÀin ammatiltaan palkkamurhaaja, ja erittÀin hyvÀ työssÀÀn.

NeljÀn vuosikymmenen ajan Sarvikynsi on jahdannut ja pÀÀstÀnyt pÀiviltÀ huijareita, liikepomoja ja pettÀviÀ puolisoita tekemÀttÀ yhtÀkÀÀn virhettÀ. ViimeistÀ työtehtÀvÀÀnsÀ suorittaessaan hÀn kuitenkin tekee yllÀttÀvÀn erehdyksen, jonka seurauksena Sarvikynsi vedetÀÀn mukaan tÀysin viattoman sivullisen ja tÀmÀn perheen elÀmÀÀn. Palkkamurhaajan ammatissa tunteet ovat heikkous, mutta ensimmÀistÀ kertaa ikinÀ tunteet vievÀt voiton ja Sarvikynsi pÀÀtyy suojelemaan tuntematonta perhettÀ. Se ei tiedÀ hyvÀÀ hÀnen uralleen. Tai elÀmÀlleen.

EtelÀkorealaisen Gu Byeong-Mon Nainen ja veitsi on huikaisevan jÀnnittÀvÀ toimintatrilleri normeista poikkeavasta palkkamurhaajasta, jonka elÀkepÀivÀt lÀhestyvÀt yksi ruumis kerrallaan.

EtelÀkorealainen Gu Byeong-Mo on paljon lasten- ja nuortenkirjallisuutta kirjoittanut kirjailija, joka on voittanut vuodesta 2009 lÀhtien useita arvostettuja kirjallisuuspalkintoja. Helmikuussa 2023 suomeksi ilmestynyt Nainen ja veitsi on hÀnen ensimmÀinen aikuisten romaaninsa, ja kirja on noussut kotimaassaan oikeaksi ilmiöksi.


Narrator: Kaija Pakarinen
Duration: