(31)

Nekromantikerns ensamhet 2

E-book


Nekromantikern har funnit en tillfÀllig tillflykt hos en grupp hemliga anhÀngare av den legendariske svartmagikern Saladoréen, men oroas allt mer av de unga lÀrjungarnas fanatism. Uppenbarligen har de inte insett farorna med Saladoréens mörka arv, som bringat sÄ mÄnga i fördÀrvet. Samtidigt hopar sig tecknen pÄ att Fess Àr nÀra att förvandlas till den Förintare som allt fler ser i honom.

Heliga inkvisitionen har inte gett upp jakten och hans vördighet fader Etlau Ă€r ivrigare Ă€n nĂ„gonsin att sĂ€tta klorna i den undflyende kĂ€ttaren. Även stridsmagiker Klara Kummel frĂ„n Dalen vill gĂ€rna fĂ„ en pratstund med Fess, som sannerligen tycks ha stĂ€llt till det för sig i den nya vĂ€rlden. FrĂ„gan Ă€r om inte Inkvisitionen trots allt har rĂ€tt - pojkvvaskern verkar faktiskt ha blivit Förintaren!

I Klara Kummels spÄr flyger magikerflickan Silvia i ugglehamn, utsÀnd för att undanröja den galna upprorskvinnan. Och en dag möts deras vÀgar pÄ en frÀmmande strand...

Samtidigt, i en angrÀnsande verklighet till Evial, slumrar Odjuret. Allt oftare störs dess sömn av de stÀndiga utbrotten av magi. En sista impuls, en sista stöt, sÄ vaknar varelsen som inte Àr möjlig i nÄgon av MÄngfaldens vÀrldar.

Boken Àr den sjunde av tolv i serien om nekromantikern Fess.