(0)

Om revolution

E-book


Hannah Arendt er en af den politiske idéhistories vÊsentligste tÊnkere, og hun har inspireret og provokeret flere generationer af lÊsere med sine tanker om frihed, vold, revolution, totalitarisme, moral og politik.

'Om revolution' er et af Arendts politiske hovedvÊrker. Bogen er en samlet refleksion over forholdet mellem vold og handling, revolution og frihed, politik og privatliv, og den rummer en yderst tankevÊkkende fortolkning og sammenligning af den amerikanske revolution i 1776 og den franske i 1789. Samtidig udvider bogen vores forstÄelse af nutidens politik, frihedens vilkÄr, revolutioners formÄl og farer samt helt overordnet mennesket som et socialt vÊsen, der udÞver sin frihed i handling.

'Om revolution' ligger i krydsfeltet mellem en rÊkke discipliner: politik, historie, filosofi, sociologi og idéhistorie, og vÊrket er blevet lÊst af sÄvel forskere som lÊgfolk med interesse for mange forskellige vidensfelter. Det er et utraditionelt og uregerligt skrift fyldt med skarpe analyser, spidse kommentarer, overraskende konklusioner og samtidsrelevante pointer.

Bogen er forsynet med efterskrift af Mikkel Thorup.