(0)

Operation Valkyria

E-book


April 2003. FrĂ„n en by utanför Tiraspol i Moldavien sĂ€ljs en liten flicka av sin försupna far. Hon Ă€r det fjortonde barnet samma bordellĂ€gare köper frĂ„n regionen. Flickorna förs till Tyskland dĂ€r de bryts ner och anpassas för att sen skĂ€ndas av ett brödraskap. Sen försvinner de


MÄnga Är senare blir Maria Benkert bryskt utkastad frÄn sitt hem och familj i Stockholm. Hon ÄtervÀnder till sin barndoms stad Norrköping dÀr hon inleder en mÀrklig och stormig relation med sin granne.

FrĂ„n huvudkontoret i Norrköping leder Lorne Lycke sitt livsverk Hild. År 2018 har Hild vuxit till en internationell organisation med medlemmar över hela vĂ€rlden. Deras kamp för barn och kvinnor som lever under hot, vĂ„ld och förtryck hyllas vĂ€rlden över.

Men Àr egentligen denna vÀlgörenhet och omtanke till viss del enbart en fasad för en annan mer ljusskygg verksamhet? En verksamhet som kanske till och med kan anas, men av anhÀngare anses som legitim. För nÀr rÀttssamhÀllet inte förmÄr att skydda utsatta grupper frÄn vÄldsverkare mÄste vÀl ÀndÄ ÀndamÄlet helga medlen. Eller?

Bakom författarnamnet ODDIS S. ANDERSSON Äterfnns Stefan Andersson, född 1955 och boende i Norrköping. 2018 debuterade han med spÀnningsromanen Hild och 2019 pensionerade han sig som kriminalkommissarie efter 42 Ärs tjÀnst som polis. Operation Valkyria Àr andra delen av den planerade trilogin om Lorne Lycke och Hild.