(14)

Painajaisten lintukoto

audiobook & e-book


MinÀ olen tullut takaisin lakatakseni olemasta.

Taitavasti kudottu unenomainen fantasiaromaani Lunni-pojasta ja hÀnen huikeasta matkastaan todellisen maailman seikkailuihin vuosien unennÀön jÀlkeen.

Lunni on tottunut siihen, ettÀ todellisuus taipuu hÀnen tahtoonsa unen kautta. Mutta karattuaan kiellettyyn tosimaailmaan hÀn huomaa rajojensa tulevan vastaan. Kaarniolasta kantautuu hirveitÀ huhuja, ja voidakseen auttaa sen asukkaita Lunnin on korjattava se, minkÀ hÀn lÀhdöllÀÀn aloitti. HÀnen on löydettÀvÀ linnuista valtavia ratsuja kasvattava Palila ja tuotava tÀlle vangittu konetyttö T23, joka on kauniimpi kuin pilvetön yötaivas.

Painajaisten lintukoto on kertomus pojasta, joka ei tarkalleen ottaen ole ihminen, ei valetta eikÀ totta, ja hÀnen matkastaan todellisen maailman seikkailuihin vuosien unennÀön jÀlkeen.

Siiri Enoranta on tamperelainen kirjailija, jonka teokset ovat olleet poikkeuksellisen palkittuja. Enoranta on saanut romaaneistaan mm. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Topelius- palkinnot, sekÀ useasti Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. LisÀksi Enorannan teokset ovat olleet Runeberg-, Tulenkantaja- sekÀ Kuvastaja-palkintoehdokkaina.