(0)

Professionspsykologi

E-book


Hver person bringer sine unikke erfaringer, fÞlelser og handlemÞnstre med sig ind i sit arbejde. Den mÄde, vi arbejder pÄ som professionelle, er med andre ord personlig uanset vores beskÊftigelse. Alligevel overses den personlige og psykologiske dimension ofte i forstÄelsen af den professionelle lÊrer, pÊdagog, sygeplejerske eller socialrÄdgiver.

Professionspsykologi introducerer et nyt omrÄde og begreb i forskningen om professionerne. Indtil nu er de professionsuddannede ofte blevet fremstillet med et sociologisk blik som en nÊrmest ensartet gruppe, der skal leve op til nogle bestemte samfundsmÊssige krav. Med et psykologisk blik kan vi i stedet forstÄ dem som personer og professionalisme som et komplekst psykologisk fÊnomen ved at fokusere pÄ blandt andet relationer, professionsetik, anerkendelse, autenticitet, organisering og praksis.

Med perspektiver fra mange forskellige fagomrÄder sÄsom psykologi, pÊdagogik, filosofi og sociologi giver bogens 19 forfattere deres bud pÄ, hvad professionspsykologi er. Og de undersÞger, hvad professionspsykologi kan bruges til af sÄvel professionelle og forskere som undervisere og studerende, nÄr vi skal forstÄ psykologiens og det personliges betydning i det professionelle virke.