(18)

Punaisen surman naamio

audiobook & e-book


YmpÀrillÀ riehuu rutto. Prinssi Prosperos keksii paeta mustaa surmaa yhteen linnoistaan. Mukaan hÀn ottaa tuhat hovin edustajaa, ja seuraavat kuukaudet he aikovat elÀÀ eristettyÀ mutta ilontÀyteistÀ elÀmÀÀ.

Kuudennen kuukauden lopulla prinssi jĂ€rjestÀÀ linnassa naamiaiset – onhan heidĂ€n eristyksensĂ€ toiminut vallan mainiosti. YllĂ€ttĂ€en paikalle saapuu kuitenkin naamioitu mies, jota kukaan ei tunnista...

"Punaisen surman naamio" on Edgar Allan Poen hyytĂ€vĂ€ novellikokoelma. Se sisĂ€ltÀÀ myös novellit "Marie RogĂ©t’n salaperĂ€inen murha", "Varastettu kirje", "Totuus Valdemarin tapauksesta", "KielivĂ€ sydĂ€n", "Morella" sekĂ€ "Kohtaus".

Edgar Allan Poe (1809–1849) oli yhdysvaltalainen kirjailija ja runoilija, joka työskenteli myös kriitikkona. Monet Poen teoksista ovat kauhusĂ€vytteisiĂ€, ja teosten tyylisuunta on romantiikka. Poe tunnetaan erityisesti novelleistaan, joista tunnetuimpia ovat muun muassa "Musta kissa" sekĂ€ "Kuilu ja heiluri". Poen teokset ovat suuressa suosiossa yhĂ€ tĂ€nĂ€kin pĂ€ivĂ€nĂ€.


Narrator: Jarmo MĂ€kinen
Duration: