(49)

Raatteen tien paholaiset

audiobook & e-book


Raatteen tien ensimmÀinen rajanylitys oli todellinen tulikoe niille suomalaisille, jotka joutuivat ottamaan sen vastaan. Kun vihollisdivisioonat vyöryivÀt rajan yli, tarvittiin suunnatonta rohkeutta.

RajavÀÀpeli Antti Kola on rautainen joukkueenjohtaja, joka on tottunut pitÀmÀÀn huolen miehistÀÀn viimeiseen asti. Sota on hionut joukkueen hengen tiiviiksi, ja jokainen mies on Kolalle kuin veli. Kun isketÀÀn suunnatonta ylivoimaa vastaan, tarvitaan oveluutta ja kylmÀpÀistÀ rohkeutta. Rajaseutujen kasvatti Kola on erÀmiehen taitoineen oikeassa paikassa, ja hÀnestÀ on kasvanut nopeasti synnynnÀinen taistelija. Mutta nyt miehellÀ on edessÀÀn kujanjuoksu, jonka kaltaista ei ole ennen nÀhty.

Raatteen tien paholaiset heittÀÀ lukijan keskelle talvisodan kovimpia viikkoja. RajavÀÀpeli Kolan hahmossa piirtyy suomalaisen sotilaan kuva harvinaisella tarkkanÀköisyydellÀ.

Niilo Lauttamus muistetaan mestarillisena sodan kuvaajana. HÀn taisteli vapaaehtoisena suomalaisissa SS-joukoissa ja kuvaa toisen maailmansodan todellisuutta sellaisena kuin sen itse nÀki.


Narrator: Markus Niemi
Duration: