(0)

Rip Van Winkle

E-book


Rip Van Winkle Àr en latare som tillbringar sina dagar med att undvika arbete och dricka med sina vÀnner i en liten by i Catskill-bergen. En dag nÀr han vandrar in i bergen stöter han pÄ en grupp mystiska frÀmlingar, som ger honom en magisk dryck. Den fÄr honom att sova i hundra Är och nÀr han vaknar upp, har allt omkring honom förÀndrats, och han mÄste anpassa sig till ett nytt samhÀlle med nya vÀrderingar och normer.

Genom sin underhÄllande berÀttelse och sin fantasi, utforskar Irving teman som tidens förÀndringar, personlig ansvar och livets mening. »Rip Van Winkle« Àr en tidlös berÀttelse som kommer att tala till lÀsare i alla Äldrar, och Àr ett mÀsterverk av amerikansk litteratur.

I översÀttning av Jane Lundblad.

WASHINGTON IRVING [1783-1859] var en amerikansk författare, historiker och diplomat. Under sin livstid var Irving en mycket uppskattad författare som skrev historiska verk, reseskildringar och biografier över bland andra George Washington och Christofer Columbus. För eftervÀrlden Àr han framför allt ihÄgkommen som novellförfattare, dÀr »Legenden om Sleepy Hollow« Àr hans mest kÀnda. Mellan Ären 1842-1854 var Irving USA:s ambassadör i Spanien.