(1)

Selskabslivets ABC

E-book


"Regler laves ikke om for reglers skyld, men af praktiske hensyn. Spilleregler giver nogle rammer, som igen giver sikkerhed og tryghed. Det giver ogsĂ„ mulighed for at anvende tiden pĂ„ det, det hele handler om: at fĂ„ et sjovt og et godt liv – og ikke pĂ„ bekymringer om, hvorvidt man gĂžr tingene korrekt eller ej.

Visse omgangsformer og spilleregler bÞr kendes, for at man kan fÊrdes frit og utvungent blandt andre. Nogle mennesker er vokset op med disse rammer, andre sÞger selv videre pÄ omrÄdet."

Selskabslivet, hÞjtider og fejringssituationer krÊver et vist kendskab til etikette og traditioner. Inge Correll prÊsenterer lÊseren for regler, som hvordan fraskilte ÊgtefÊller med partnere og bÞrn placeres til et selskab, hvem der skal stÄr fadder ved barnedÄben, hvordan man lÊgger en vellykket bordplan, og mange andre regler, der skal til for at holde et vellykket selskab.

Inge Correll er en dansk forfatter og hotelindehaver. Hun har skrevet bÞger om etikette og god opfÞrsel og driver hotel- og konferenceejendommen Havreholm Slot. Her har hun afholdt flere kurser om, hvordan man bedst omgÄs hinanden i Danmark og udlandet.