(0)

Självmedkänsla på jobbet : för dig som tröttnat på stress, press och otrygghet

audiobook & e-book


Stress, otrygghet, höga yttre och inre krav, tids- och resursbrist … Så här ser vardagen på jobbet ofta ut idag. Det är lätt att känna sig pressad, fastna i ohjälpsamma beteenden och köra över sina egna behov.

Enkla tips och råd ges ofta som lösningen på stress och press, men ger inte någon långsiktig förändring. Det finns dock kraftfulla metoder som verkligen går till botten med problemen.

Psykologen Sofia Viotti visar i Självmedkänsla på jobbet hur vi kan skapa ett arbetsliv där människor mår bra, och ändå presterar på en hög nivå. Och hon förklarar hur du, som medarbetare, chef eller egenföretagare, kan ta hand om dig själv oavsett yttre omständigheter, genom självmedkänsla.

Med självmedkänsla anpassar du i så stor utsträckning som möjligt jobbet utifrån hur din egen kropp och hjärna fungerar. I stället för att pressa in dig själv i färdiga ramar försöker du tänja på och förändra ramarna.

Du får i boken lära dig hur du guidas av dina känslor, lyssnar in kroppen, reglerar nervsystemet, hanterar yttre och inre krav på dig själv och bryter ohjälpsamma mönster. Samt vad du kan göra för att skapa de bästa förutsättningarna för att kunna vara kreativ, lösa svåra problem och jobba fokuserat. Du får konkreta verktyg och övningar som hjälper dig att skapa förändring på riktigt.

För dig som chef finns det avsnitt som beskriver hur du skapar en trygg och hållbar miljö.

Självmedkänsla på jobbet är helt enkelt boken för dig som tröttnat på stress, press och otrygghet och i stället vill skapa en jobbvardag där du känner dig trygg, kompetent och mer fylld av energi.

Sofia Viotti är leg. psykolog, föreläsare och en efterfrågad expert inom självmedkänsla och stress. Hon har tidigare skrivit Utan Press: om medkänsla, prestation och stress. Hon driver också ett av Sveriges största psykologkonton på instagram, psykolog_sofiaviotti, där hon på ett inspirerande och pedagogiskt sätt sprider kunskap om självmedkänsla.