(0)

Suljettujen ovien takana

E-book


Muistojen virtaa elÀmÀn ja kuoleman rajalla.

Insinööri Pekka Suojanen on aurinkoisella hiihtolenkillĂ€ ja nautiskelee vauhdin huumasta ja urheilun ilosta, mutta sitten kaikki muuttuu. MĂ€keĂ€ laskeva mies joutuu vÀÀrĂ€lle reitille, harhautuu polulta, ja putoaa kohtalokkain seurauksin. Hanki vĂ€rjĂ€ytyy vereen, kun Pekkaa kohtaa onnettomuus. ÄkkiĂ€ kaikki pysĂ€htyy, eikĂ€ ole muuta kuin kipu.

Pekka viruu elÀmÀn ja kuoleman rajamailla ja ymmÀrtÀÀ, ettÀ vain ihme voi vielÀ pelastaa hÀnet. IhmettÀ odottaessaan mies alkaa muistella elÀmÀÀnsÀ, tekojaan, virheitÀÀn ja rakkaitaan. Muistojen tulva tuo lohtua kylmÀllÀ hangella makaavalle miehelle, ja vÀhitellen Pekan koko elÀmÀntarina rakentuu uudelleen. Mies pohtii, onko elÀnyt hyvin, onko toiminut oikein? MitÀ olisi pitÀnyt tehdÀ toisin? Onko kaikki nyt myöhÀistÀ?

Voiko elÀmÀssÀ koskaan olla valmis?

Aaro Hellaakoski (1893–1952) oli suomalainen runoilija, prosaisti ja esseisti. HĂ€n toimi myös maantieteen opettajana ja maantieteilijĂ€nĂ€. Hellaakoski on palkittu kirjallisesta urastaan ja -teoksistaan useasti: vuosien 1921–1951 vĂ€lillĂ€ hĂ€nelle myönnettiin valtion kirjallisuuspalkinto seitsemĂ€n kertaa. Aleksis Kivi -palkinnon Hellaakoski sai vuonna 1946, ja Suomalainen Kirjallisuuden Seuran tunnustuspalkinnon vuosina 1945 ja 1951.