(4)

Sygeplejerske i Det Tredje Rige: En danskers historie

audiobook & e-book


EBBA VAR 18 ÅR, da hun i 1943 meldte sig som frivillig sygeplejerske til Tysk RĂžde Kors. De nĂŠste to Ă„r kom hun til at gĂžre tjeneste pĂ„ lazaretter i det nuvĂŠrende Polen og Tjekkiet, inden den russiske vinteroffensiv i 1945 tvang hende til Berlin. Her blev hun til den bitre ende - pĂ„ en primitiv forbindingsplads i en bunker i hjertet af Det Tredje Rige og kun et par hundrede meter fra Hitlers sidste hovedkvarter.

Bogen er ikke blot fortÊllingen om en sygeplejerskes oplevelser under 2. verdenskrig, men ogsÄ om datteren af en dansk nazist i en lille vestjysk by. SÄledes fÞlger bogen hende fra den tyske besÊttelse af Danmark i 1940 over hendes to Är som ung pige i huset i Kassel og to Är som sygeplejerske pÄ lazaretter i Breslau, Deutsch-Brod og Berlin til hendes tilfangetagelse af russerne, internering i Moskva og hjemkomst til Danmark.

Det er en fortÊlling om krig og idealisme, had og kÊrlighed, erindring og fortrÊngning, angst og hÄb - dansk, tysk og europÊisk historie oplevet af en ung pige fra Tarm.


Narrator: Randi Winther
Duration: