(0)

Verden set fra USSR

E-book


"Verden set fra Sovjetunionen er helt forskellig fra den verden, som vi oplever med Danmark som centrum. Det har mange Ă„rsager.

De to lande har i international politik forskellige betydning og forskellige muligheder. Hvad det ene folk kan synes vigtigt, finder det andet mÄske uvÊsentligt. Hvad det ene skÞnner rigtigt, kan det andet mÄske bedÞmme som forkert."

Ole Helmer Jensen fortÊller om Sovjetunionens udvikling, siden den blev stiftet efter den russiske revolution i 1917, og til Mikhail Gorbatjov kom til magten i 1985. Bogen beskriver Sovjetunionens komplicerede forhold til Vesten med fokus pÄ Ärene efter 2. verdenskrig. Den spÞrger, hvordan historien mon har set ud fra et sovjetisk perspektiv i modsÊtning til det vestlige, som vi er vant til at antage.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1988 – tre Ă„r inden Sovjetunionens sammenbrud.

Ole Helmer Jensen (f. 1926) var forfatter til en rÊkke bÞger om europÊisk historie med vÊgt pÄ militÊre og politiske begivenheder. SÊrligt hans bÞger om anden verdenskrig har vÊret populÊre og lÊst pÄ mange af landets skoler og gymnasier.