Rikoksen evankeliumi

Series ‱ 2 books

Vankilanjohtajan synkÀt salaisuudet alkavat paljastua!

Uskovaisen vankilajohtaja poikien Matteuksen, Markuksen, Luukkaan ja Johanneksen tarina jatkuu. Markus saa tietÀÀ, ettÀ veljessarjan kuopuksella, Johanneksella, on eri isÀ kuin muilla.

Markus ja Johannes kuulevat myös ettÀ isÀn johtaja-aikana vankilassa on tapahtunut useita hÀmÀriÀ kuolemantapauksia. Hankalia vankeja on kuollut puoli tusinaa.

Markus miettii miten kertoa epÀilystÀÀn muille. Johannesta herkkÀtunteisuus ei vaivaa. HÀn pelaa kovaa peliÀ pitÀen kaikkia muita pelinappuloina.

Rikoksen evankeliumin kakkososa on suoraa jatkoa Harri NykÀsen viime syksynÀ aloittamaan Rikoksen evankeliumi -dekkarisarjaan. Nyt paljastuu mitÀ vankilassa oikein on tapahtunut ja minkÀ takia veljekset ovat joutuneet elÀmÀnsÀ pyöritykseen.

Harri NykĂ€nen oli (1953–2023) kirjailija, Helsingin Sanomien rikostoimittaja ja kustantaja.

Esikoisteoksensa Kuusi katkeraa miljoonaa (1986) jÀlkeen NykÀnen kirjoitti yli kolmekymmentÀ teosta, lÀhinnÀ dekkareita, mutta myös muutaman rikosaiheisen tietokirjan. LisÀksi hÀn kirjoitti tv-sarjoja, kuunnelmia ja yhden nÀytelmÀn. NykÀsen suosittuihin Raid-romaaneihin perustuva samanniminen 12-osainen tv-sarja on edelleen kaikkien aikojen katsotuin suomalainen nÀytelmÀsarja. SiitÀ on tehty myös erillinen valkokangaselokuva.

NykÀnen jÀi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2001. HÀnet on palkittu vuosina 1990 ja 2001 parhaasta jÀnnitysromaanista Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnolla. HÀn on ollut ehdolla myös Pohjoismaisen dekkaripalkinnon Lasiavaimen saajaksi.

KirjailijantyönsÀ ohessa NykÀnen toimi myös kustantajana rikoskirjallisuuteen ja dekkareihin erikoistuneessa CrimeTime-kustantamossa, jonka perustajajÀseniin hÀn kuului.

2 of 2 titles

You've displayed all the books in the series Rikoksen evankeliumi