(0)

Alexander, Kwame/Crossover Ljudbok

lydbog


Crossover Àr en berÀttelse som sannerligen dribblar och flyger högt pÄ flera plan. En slam dunk i boknÀtet helt enkelt!

Per Berg, BTJ

Josh Bell Àr 12 Är. Han och hans tvillingbror Jordan Àger pÄ basketplanen. Pappan Àr en före detta basketspelare med vacklande hÀlsa. Det blir ett Är som kommer att forma brödernas liv och relation pÄ och utanför planen. Men Josh har ord och galna beats. PÄ fri vers och i ett ursinnigt tempo berÀttar Josh sin familjs historia. En historia om brödraskap och kÀrlek men ocksÄ om sorg och förlust.

Till den hÀr boken finns en lÀrarhandledning.

Kwame Alexander har skrivit 21 böcker. Crossover Àr flerfaldigt prisbelönad och har bland annat fÄtt Newbery-medaljen (2015). Alexander tror pÄ poesins kraft att förÀndra vÀrlden och han anvÀnder den för att inspirera unga mÀnniskor.

Jason Timbuktu Diakité Àr hiphop-artisten och författaren som ocksÄ tror pÄ ordens kraft att förÀndra vÀrlden. Han har gjort den fina översÀttningen.

Sagt om boken:

Gripande om broderskap och sport, servad med livsvisdom i baskettermer./.../ SprÄket Àr rappt och poetiskt. /.../ Crossover Àr en berÀttelse som sannerligen dribblar och flyger högt pÄ flera plan. En slam dunk i boknÀtet helt enkelt!

Per Berg, BTJ

Crossover, vars hÀftiga sound med absolut gehör lyssnats in och tolkats till svenska av hip-hopartisten Jason Timbuktu Diakité, dribblar och ylar sig fram pÄ ömsom bunden, ömsom fri vers.

Boken vibrerar med basketens hjÀrtljud./.../ Detta framvÀllande rytmiska och grafiskt tilltalande diktverk inbjuder till omtagningar och höglÀsning med knÀppande fingrar som ackompanjemang.

Cecilia Nelson, GP

Studsig hiphoplyrikroman om basketspelaren Filthy McNasty./.../ Rolig översÀttning av Jason Diakité, rapparen Timbuktu.

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Fullödiga karaktÀrer och relationer. Ett kÀnslomÀssigt slag i magen.

Kirkus Reviews

Alexander har skapat en berÀttelse som vibrerar av energi och hetta och som ber om att fÄ bli lÀst högt. En slam dunk fulltrÀff.

School Library Journal

Med sin enkla men kvicktĂ€nkta poesi lyckas Kwame Alexander portrĂ€ttera en trettonĂ„rig basketfantast pĂ„ ett alldeles unikt och sorgesamt sĂ€tt. Det Ă€r vackert skrivet om syskonskap och förmĂ„gan att hantera förluster – bĂ„de pĂ„ basketplan och pĂ„ hemmaplan.

Elina Pahnke, Sydsvenskan