(4)

Allmaan vaskitsa

lydbog & e-bog


Löytyykö KielisestÀ apua Allmaan asukkaille, lempeille gnoomeille, jotka ovat joutuneet hiisien orjiksi?

Huiman Avaimenkantaja-trilogian toinen osa vie lukijan maan alle, gnoomien asuttamaan Allmaahan, jossa auringon edessÀ onTaivazalan tuulettarien kutoma huntu. Hiidet ovat tuhoamassa Allmaan asukkaat ja rauhan, ja tarvitaan kielislÀisten ja gnoomien kaikki rohkeus ja oveluus hiisien voittamiseksi.

Allmaan lÀhettilÀs, vanha vaskitsa, on tullut henkensÀ uhalla hakemaan KielisestÀ apua Allmaan asukkaille. Allmaan asiat ovat huonosti, eikÀ avaimenkantajaa ole nÀkynyt pitkiin aikoihin. Lopulta KielisestÀ löytyy ihmisiÀ, joissa on Allmaan tuoksu, yhdessÀ hyvin vahva ja muissa niin heikko, ettei sitÀ edes huomaisi ellei olisi niin tarkka haistaja kuin vaskitsa.Avaimenkantaja Mosse ei muista, miten avainta pitÀisi kÀyttÀÀ ja Allmaan porttikin on piilossa. Allmaahan on kuitenkin pÀÀstÀvÀ. TÀytyy löytÀÀ reitti ja tÀytyy valita sopivat henkilöt vaaralliselle matkalle.

Sari Peltoniemi on LempÀÀlÀssÀ asuva monipuolinen ja arvostettu kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Takavuosina hÀn teki tekstejÀ ja soitti bassoa Noitalinna huraa! -nimisessÀ yhtyeessÀ ja nykyisin hÀn tekee sanoituksia Musta köksÀ -yhtyeelle. Sari Peltoniemen tarinoiden parissa tavallinenkin voi muuttua epÀtavalliseksi ja arki seikkailuksi. Kirjailija vie lukijan matkoille, joilta palaa uudistuneena, virkistyneenÀ ja aiempaa viisaampana. Sari sanoo kirjoittavansa luomufantasiaa, jossa yhdistyvÀt arkinen todellisuus ja mielikuvituksen rajattomat mahdollisuudet.

Laura HaapamÀki on RovaniemellÀ asuva kuvittaja. Laura rakastaa kuvitteellisten henkilöiden ja maailmojen esittÀmistÀ kuvitustensa kautta, ja tekee maalauksensa pÀÀasiassa tietokoneella. Laura on kotoisin Kauhajoen PÀntÀneeltÀ ja hÀn opiskeli graafista suunnittelua Lapin yliopistossa. Taiteen lisÀksi Laura HaapamÀki harrastaa ratsastusta ja videopelejÀ.


FortĂŠller: Senja Rajalin
Varighed: