(960)

Auschwitzin kaksoset

lydbog & e-bog


Tunteisiin kÀyvÀ menestysteos kaksosten kÀrsimyksistÀ Josef Mengelen koekaniineina.

Eva Mozes Kor ja hÀnen kaksoissisarensa Miriam olivat kymmenvuotiaita saapuessaan Auschwitziin kesÀllÀ 1944.

HeidÀt erotettiin perheestÀÀn heti Birkenaun juna-asemalla. Muu perhe lÀhetettiin kaasukammioon, kaksoset pÀÀtyivÀt Josef Mengelen kÀsiin.

Eva ja Miriam joutuivat kestÀmÀÀn yksitoista kuukautta leirin epÀinhimillisiÀ olosuhteita ja Mengelen suorittamia julmia ihmiskokeita. Eva Mozes Kor kertoo koskettavasti ja lÀmpimÀsti Auschwitzin kaksosissa lapsien sitkeydestÀ, elÀmÀnhalusta ja selviytymisestÀ kÀsittÀmÀttömÀn pahuuden keskellÀ. Vaikka aihe on raskas, kirja ei ole, eikÀ se mÀssÀile kauheuksilla.

Sisarukset selvisivÀt hengissÀ keskitysleirin kauhuista, mutta niiden muisto oli raskas kantaa. Eva ymmÀrsi vapautuvansa AuschwitzistÀ todella vasta sitten, kun hÀn kykenisi antamaan natseille anteeksi.

Romanialaissyntyinen Eva Mozes Kor (1934-2019) on yksi toisen maailmansodan juutalaisvainojen tunnetuimmista pelastujista. Sodan jÀlkeen Eva Mozes Kor asettui Yhdysvaltoihin ja perusti holokaustimuseon. Museon on tarkoitus ehkÀistÀ ennakkoluuloja ja vihaa valistamalla yleisöÀ holokaustin historiasta. ElÀmÀnsÀ viimeiset 12 vuotta hÀn toimi oppaana Auschwitzissa kertoen oman tarinansa.

Lisa Rojany Buccieri on amerikkalainen kirjailija ja kustannuspÀÀllikkö. HÀn johtaa Los Angelesiin perustamaansa kustannusalan yritystÀ Editorial Services of L.A.