(62)

Beta. Sensored Reality 1

lydbog & e-bog


Oletko koskaan lentÀnyt lohikÀÀrmeen selÀssÀ, pomppinut parkouria katolta toiselle tai iskenyt nyrkin samuraihaarniskan lÀpi?

Tervetuloa vuoteen 2117. Ilmastonmuutos ja merenpinnan kohoaminen ovat todellisuutta. Mereen vajonneesta HelsingistÀ, Pohjolan Venetsiasta, on tullut peliteollisuuden mekka ja videopelaamisesta elÀmÀntapa.

Kun 16-vuotiaan Bugin isÀ yllÀttÀen menehtyy, hÀn joutuu muuttamaan Meri-Tokiosta ÀitinsÀ vanhaan kotikaupunkiin Helsingin kaupunkisaareen. Kapinallinen ja itsepÀinen tyttö viettÀisi pÀivÀt mieluummin pelikonsolillaan kuin uudessa koulussa, jossa kaikki menee pieleen ensi hetkestÀ alkaen. Bugin elÀmÀ muuttuu, kun animoitu videopeli-lohikÀÀrme kutsuu hÀnet betatestaajaksi keskiajan Japaniin sijoittuvaan ninjapeliin. Uhkarohkea Bug ei voi vastustaa kiusausta. HÀn vetÀÀ ylleen uuden sukupolven pelipuvun ja löytÀÀ itsensÀ maailmasta, jota ei tiennyt olevan olemassakaan. PelissÀ Bug kohtaa ninja-sensein, joka opastaa hÀntÀ tiellÀ salamurhaajaksi. Sensorein varustettu puku saa henkeÀsalpaavan seikkailun tuntumaan siltÀ kuin se olisi todellisuutta - kunnes se yllÀttÀen onkin. Bugin suurmestarilta omaksuma kurinalaisuus ja taistelutaidot tulevat kipeÀsti tarpeeseen, kun arki- ja virtuaalitodellisuus kammottavalla tavalla sekoittuvat... Beta avaa Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -trilogian. Tarina yhdistelee pelimaailmaa, scifiÀ ja historiaa ja luo nÀkymiÀ ilmastonmuutoksen runteleman maapallon ja Suomen tulevaisuuteen. Trilogia seuraa Bugia hÀnen selvitellessÀÀn vanhempiensa kohtaloa ja pelikorporaatioiden likaisia salaisuuksia, ja sen jokainen osa vie tarinan uudelle peliteknologiselle tasolle.

Anders Vacklin on kokenut kÀsikirjoittaja, dramaturgi ja tietokirjailija. Aki Parhamaan taitoihin kuuluvat proosakirjoittamisen lisÀksi elokuva- ja nÀytelmÀkÀsikirjoittaminen. Sensored Reality perustuu Vacklinin ja Parhamaan aiempaan, Suited Reality -nimiseen lyhytelokuvakÀsikirjoitukseen, joka sijoittui kÀrkisijoille kolmessa kansainvÀlisessÀ kÀsikirjoituskilpailussa.


FortĂŠller: Maija Lang
Varighed: