(15)

Byggfirman

e-bog


»Fy fan vad skönt att Àntligen fÄ ivÀg dem i morgon! De har ju inget arbetstillstÄnd och varenda krona har jag betalat dem svart. Skit luktar de ocksÄ.«

Nu Àr huset klart och Adrian försöker komma pÄ hur han och Lena snabbt ska kunna bli av med den svarta arbetskraften frÄn Baltikum som de har boende i en husvagn pÄ tomten, nÄgot som ska visa sig leda till stora problem.

Byggfirman Àr en fÀngslande nyckelroman om korruption och mÀnniskohandel i den svenska byggbranschen dÀr vi nÀrgÄnget fÄr följa sex familjer i deras vardag under en vecka med dramatik, spÀnning, kriminalitet, humor, handel med byggarbetare, sex och samlevnad.

Bokens Beata lyckas lÀmna prostitutionen och Sverige, men för andra gÄr det illa. Kalle och Mia blir omhÀndertagna av polisen vid hemkomsten frÄn middagen i berÀttelsen. Kalle döms till fÀngelse och Mia skiljer sig frÄn honom. Iwona och Fredrik blir pÄkomna av Skattemyndigheten vid en senare utredning och tvingas lÀmna ifrÄn sig allt efter en sköntaxering. Pelle och Eva flyttar till Danmark efter husbranden som deras grannar misstÀnker Àr anlagd. Zen fortsÀtter att driva byggbolag, fortfarande med svart arbetskraft. Adrian och Lena skiljer sig tvÄ Är efter att huset stÄr klart.

Byggfirman bygger pÄ autentiska livsöden. Alla brott, transaktioner, dödsfall, platser och hÀndelser har sin motsvarighet i verkligheten, vilket inkluderar miljonrullningen vid byggnationerna i Stockholm kring Globen, Södra stationsomrÄdet, Berns, Vasaterminalen och Södersjukhuset.