(1)

En norsk tragedie : Anders Behring Breivik og vejene til Utøya

e-bog


Hvordan kunne Anders Behring Breivik - en tilsyneladende normal, ung middelklassesmand fra Oslo - ende som en af de værste terrorister i efterkrigs-Europa? Hvor kom hadet fra?

Efter retssagen og 22. juli-kommissionens rapport er det endnu en gåde. I EN NORSK TRAGEDIR forsøger Aage Borchgrevink at give et svar. Han tager os med til den multietniske og stærkt klassedelte by, hvor Breivik voksede op, og følger gerningsmanden ind i et fremmed internetunivers af voldelige computerspil og islamhad. Og han viser os forbindelsen mellem Breiviks barndom og de mørkeste sider i hans manifest. Men EN NORSK TRAGEDIE er også fortællingen om Utøya og den norske arbejderbevægelse i fortid og nutid.

Dette er den definitive historie om den 22. juli - en norsk tragedie.

Pressen skriver:

» 'En norsk tragedie' giver et personligt, stærk psykoanalytisk tonet og modigt bud på, hvordan Anders Behring Breivik blev til Anders Behring Breivik.«

- Lotte Kirkeby Hansen, Kristeligt Dagblad

» 'En norsk tragedie' er en stærk bog. «

**** - Tom Jensen, Berlingske Tidende

***** - Mikkel Andersson, Jyllands-Posten

**** - Bo Maltesen, Politiken (25. januar 2014)

»'En norsk tragedie' vil bli stående lenge - meget lenge - som den aller beste boken om 22. juli-tragedien ... Les denne boken!«

- Sindre Hovdenak, VG

»Aage Storm Borchgrevink har skrive den boka som måtta skrivast om Anders Behring Breivik: Sterk, opprivande og medfølande ... ei av dei rikaste danningsforteljingane noko sinne skrive - om det moderne Noreg, men først og fremst om hovudstaden.«

- Hilde Sandvik, Bergens Tidende

»Borchgrevink skriver så godt og porsjonerer ut teorier og informasjon på en så velfundert måte at det gir en opplevelsen av å lese den endelige forklaringen på hva som skjedde.«

- Anders Giæver, VG

»Dette er boken vi har ventet på om det norske raseriet. Vi blir klokere. Den er genuint søkende, kunnskapsrik, tankestimulerende og medfølende - og rystende om barndom, svikt og svik i Oslo Vest.«

- Finn Skårderud